microlearning voor entrea lindenhout

Jeugdzorginstelling entrea lindenhout: microlearning MoreCare4

MoreCare4 performance support oplossing voor Jeugdzorginstelling entrea lindenhout

Vraag van entrea lindenhout

We krijgen een nieuw Elektronisch Cliënten Dossier waarbij alle processen van de zorg worden aangepast en geharmoniseerd. In het product MoreCare4 is het zorgproces opgenomen wat wordt aangeboden door middel van nieuwe functionaliteiten. MoreCare4 is voor de medewerkers van entrea lindenhout een nieuw product en er is ook een nieuw zorgproces. Wij willen werkplekondersteuning waarbij gebruik gemaakt wordt van digitaal instructiemateriaal en een toets. Kunnen jullie dat verzorgen?

Uitwerking

Samen met de opdrachtgever is de vraag geanalyseerd. Daarbij is uitgebreid bekeken welke medewerkers er moeten leren en wat van belang is voor de medewerkers. Op basis van drie persona’s is in de leerjourney uitgewerkt wat geleerd moet worden. De te leren dingen zijn uitgewerkt tot afzonderlijke leerdoelen en te onthouden punten.

Oplossing

We hebben met entrea lindenhout per onderwerp bepaald hoe we het leerdoel het beste vorm kunnen geven. Dat betekent dat de verschillende leerdoelen uitgewerkt zijn tot 10 interactieve video’s waarbij je een medewerker uitleg ziet geven, waarna de medewerker laat zien in het systeem hoe het werkt.  In de video’s krijgen de medewerkers aan het einde een vraag over de inhoud, waarna ze een antwoord geven en feedback krijgen. Met de vraag worden de belangrijkste onderwerpen uit de video getoetst en herhaalt.

Gebruik

Medewerkers krijgen op verschillende manieren ondersteuning bij de implementatie van MoreCare4. Zo is in juli 2019 gestart met een roadshow, waarbij ze een korte uitleg en kennismaking met het systeem krijgen. Ze kunnen daar al vragen stellen en zien hoe het programma eruit ziet.  In de maanden augustus en september zijn er instructiebijeenkomsten georganiseerd. Van deze instructiebijeenkomst is een webinar gemaakt met de highlights uit het systeem. Vervolgens krijgen de medewerkers toegang tot de microlearnings die in het leermanagement systeem van entrea lindenhout staan. Ze staan ook op de intranetsite en in de helpfunctie van het systeem.

Tijdens de eerste maand zijn er op de afdeling studenten beschikbaar die medewerkers helpen bij vragen of problemen. Zij gebruiken daarbij ook de microlearnings die beschikbaar zijn.

Reactie opdrachtgever

Sabrine Swanenberg – Van Gelder,  opleidingsadviseur bij entrea lindenhout:
In een ontwikkelsessie met Helma werd in een paar uur duidelijk wat de belangrijkste leerdoelen voor de micro learnings zijn. Vervolgens zijn hierop scripts geschreven en zijn de learnings tijdens een opnamedag opgenomen en binnen een week gemonteerd. Het proces en de communicatie is erg vlot en goed verlopen. Bedankt voor de fijne samenwerking!

Over partner Satisvact

Satisvact biedt online leeroplossingen aan organisaties via een eigen academie, zodat alle medewerkers continu aan hun professionele en persoonlijke ontwikkeling kunnen werken. Het doel is deze organisaties beter te laten presteren. Wij bieden een online bedrijfsacademie, in jullie huisstijl, met een bibliotheek aan kennis met geaccrediteerde e-learning, WE-learning, webinars, microlearnings, scans, videofeedback tool en e-coaching. Het leerplatform biedt een LMS en faciliteert leerlijnen voor medewerkers, monitoren van cursusvoortgang, registratie van eigen trainingen en te laten boeken door medewerkers en zelf onbeperkt eigen micro-cursussen maken (desgewenst in opdracht) en delen.

Meer lezen? Misschien is dit iets voor je:
Wat is Microlearning uitgelegd in verschillende vormen van microlearning(Opens in a new browser tab)
Promoot je leerproject door het te framen(Opens in a new browser tab)

 

Gratis whitepaper
'De vijf voordelen van microlearning'

Toestemming Gegevensgebruik

De informatie die je hier invult wordt door Let’s Learn! gebruikt om je het whitepaper en vijf aanvullende artikelen te sturen.

Mail mij ook één à twee keer per kwartaal met informatie over Let's Learn! 

 

 

 

Je kunt je altijd uitschrijven of jouw gegevens laten wijzigen. De informatie daarvoor vind je onderaan elk mailtje. Bijvoorbeeld de unsubscribe-link of het adres voor direct contact info@lets-learn.nl. Ons volledige Privacy Statement staat op de site. We gaan zeer zorgvuldig om met jouw gegevens en gebruiken ze uitsluitend voor onze eigen activiteiten.

Door hieronder te klikken verklaar je je ermee akkoord dat we jouw gegevens behandelen conform ons statement.

 

We gebruiken SendInBlue als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan SendInBlue voor verwerking in overeenstemming met het Privacvbeleid en de Voorwaarden van SendInBlue.

GRATIS

Share this post

Inspiratie over Microlearning

Ontvang onze nieuwsbrief eens in de twee maanden in je mailbox