Let’s Know Microlearning

Laat je medewerkers sneller en efficiënter leren!

Vormen van Microlearning

Wat is microlearning? We leggen het je uit met verschillende vormen van microlearning:

icoon animatie
Animatie
vomen van microlearning
Video
vormen van microlearning
Infographic
Scenarioleren
vormen van microlearning
Interactieve video
vormen van microlearning
Kwis
icoon podcast
Podcast
icoon pdf
PDF
waaiericon
Waaier

Interactieve Video

vormen van microlearning

Interactieve video wordt gebruikt voor scenario learning. De lerende kiest zijn eigen weg in het scenario op basis van een probleem of case. Hij ziet wat de gevolgen zijn van het antwoord. Op deze manier is het mogelijk om gedrag of kennis te oefenen in een veilige omgeving.

vomen van microlearning

Video

Didactische video’s zijn op veel manieren in te vullen. Een goede microlearningvideo bevat niet te veel afleiding, zodat je je kunt focussen op de inhoud. In de video hiernaast krijg je uitleg van de soorten video’s die Let’s Learn! maakt voor haar opdrachtgevers.

Infographic

vormen van microlearning

Infographic is een andere vorm van microlearning. Het wordt vaak ingezet om op een speelse manier de onderbouwing van een visie of concept te geven.

Scenarioleren

Scenarioleren

Met scenarioleren kun je oefenen in een veilige omgeving wat de beste communicatie is in lastige situaties. Doordat de scenario’s reageren op jouw keuze, kun je zien wat de gevolgen zijn van je keuze.

Animatie

icoon animatie

Animatie is een van de veel gebruikte vormen van microlearning. 
Het wordt vaak ingezet om een visie of concept uit te leggen.

vormen van microlearning

Kwis

In een kwis kun je mensen op een speelse manier aan het denken krijgen over een onderwerp. Door de kwisspeler te triggeren is hij of zij ook geneigd om uit te zoeken wat het juiste antwoord is. Voor deze demo hebben we een simpele variant gemaakt, waarvan de ingevulde gegevens niet worden opgeslagen.

Podcast

icoon podcast

Voor mensen die veel onderweg zijn of beide handen gebruiken tijdens hun werk is het leren met podcasts een uitkomst. Podcasts als  microlearnings zijn korte audiofragmenten. Vaak is het uitleg over handelingen die in de praktijk gedaan moeten worden zoals bij performance support of 70:20:10.

icoon pdf

PDF

Een pdf behoeft geen uitleg, het is een los bestand dat gemakkelijk te verspreiden is. De ideale pdf is overzichtelijk en geeft direct antwoord op de vraag die je hebt. Op het moment dat je de microlearning-pdf opent zie je hoeveel leestijd nodig is om het hele document door te nemen.

Je kunt van de pdf een flipbook maken, zodat je online er doorheen kunt bladeren zoals in een echt tijdschrift of boek.

Waaier

waaiericon

Niet iedereen heeft tijdens zijn werk toegang tot computer of smartphone. Dan kan gewerkt worden met quick reference kaarten of ander printwerk zoals deze waaier over microlearning. De waaier heeft de afmeting van 7×15 cm en bevat zes pagina’s die zowel aan de voor- als achterkant bedrukt zijn.

waaier Let's Learn!

Wil je advies of heb je vragen?

We zijn bereikbaar via telefoon of email.
Wil je weten wie we zijn? Kijk dan op de Over ons pagina.