Let's Learn! Microlearning solutions

Vergroot met microlearning de wendbaarheid van je medewerkers

Het is tijd voor Het Nieuwe Beoordelen!

Focus ligt op het ontwikkelen van talenten

De traditionele wijze van beoordelen schijnt niet meer van deze tijd te zijn. Eén keer per jaar een eenrichtingsverkeergesprek voeren over wat er fout is gegaan, kan niet meer. Trainer Jacco van den Berg weet er alles van als auteur en trainer op het gebied van Beoordelen en Ontwikkelen. Hij ziet dan ook steeds meer bedrijven starten met Het Nieuwe Beoordelen. De focus ligt daarbij op het ontwikkelen van talenten. Medewerkers hebben hier een grotere verantwoordelijkheid in dan voorheen.

leren als cadeau
Play Video

Medewerker aan zet

In Het Nieuwe Beoordelen wordt in continue dialogen tussen medewerker en leidinggevende over ‘met plezier lerend presteren’ gesproken. Beiden gesprekspartners bereiden zich grondig voor op deze gesprekken. De medewerker evalueert zijn eigen prestaties en vertelt over zijn gewenste ontwikkeling voor de komende periode. Allemaal nieuwe elementen van gesprekken, waar zowel de medewerker als leidinggevende aan moeten wennen. Dat betekent dat er zowel in kennis (wat is het, wat moet ik doen, hoe moet ik dit doen), als aan houding en gedrag gewerkt moet worden. Dit kan door microlearning in te zetten.

Starten met Het Nieuwe Beoordelen

Jacco van den Berg verzorgt veel trainingen voor organisaties. Hij wil graag opvolging aan deze trainingen geven. Daarom heeft hij nu samen met Let’s Learn! in een pilot een serie van vier microlearnings of essentials ontwikkeld die ingezet worden na de training. Medewerkers krijgen de eerste essential twee of drie weken voor het gesprek. Die essential herhaalt wat de medewerker moet doen, waarom en hoe (kennis). Twee dagen later volgt de microlearning over presteren. Daarin wordt ingegaan op de houding en het gedrag dat nodig is om als medewerker Presteren voor te bereiden. Weer twee dagen later ontvangt de medewerker de essential over Ontwikkelen. Die gaat ook in op de houding en het gedrag dat nodig is om beslagen ten ijs te komen. Als laatste krijgt de medewerker de microlearning waarin wordt uitgelegd hoe hij de agenda en de inhoud van het gesprek vorm moet geven. Zo wordt de medewerker iedere keer herinnerd aan hoe hij zich goed kan voorbereiden op de dialoog.

Jacco vd Berg over microlearning
Jacco van den Berg werkt samen met Let's Learn!

 Jacco van den Berg

Meer weten?

Hieronder zijn de  microlearnings te bekijken. We zijn benieuwd naar je mening hierover. Mocht je meer willen weten over Het Nieuwe Beoordelen, dan raden we je het boek van Jacco van den Berg aan. Of wil je meer weten over de aanpak van Jacco, klik hier.  

Het presteren

leren als cadeau
Play Video

Het ontwikkelen

leren als cadeau
Play Video

Het gesprek voorbereiden

leren als cadeau
Play Video